Coalitieakkoord - Samen in Baarn, krachtig bestuurd

coalitiedinsdag 14 april 2015 10:14

Vrijdag 8 april zag het nieuwe coalitieakkoord van VVD, D66, CDA en ChristenUnie-SGP het licht.
Het akkoord is pragmatisch van opzet. Het benoemt de onderwerpen die aangepakt moeten worden en geeft de richtingen aan waar we naartoe willen. In de raadsvergadering van 23 april wordt het coalitieakkoord besproken bij de benoeming van het nieuwe college.

Samenvatting coalitieakkoord

Als coalitie willen we een roerige periode achter ons laten en vooral vooruitkijken en kaders stellen, zodat we samen in Baarn verder kunnen. We hebben bij de portefeuille-indeling de bestaande programma’s van de gemeentelijke organisatie gevolgd, zodat helder is wie verantwoordelijk is. Dat geldt onder andere voor het Programma Sociaal domein omdat we zeker daar grote waarde aan hechten.
Lopende dossiers willen we afhandelen, ook als ze ingewikkeld zijn. Zodat inwoners van Baarn weten waar ze aan toe zijn. We willen in ieder geval niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt en we maken de keuze de OZB niet verder te verhogen dan de jaarlijkse inflatiecorrectie.
We gaan ook zichtbaar zaken aanpakken. Zo willen we het parkeerterrein Laanstraat opnieuw indelen en bestraten, en een groenere uitstraling geven.
Voor dit alles heeft Baarn bestuurskracht nodig, en die bestuurskracht willen we de komende drie jaren laten zien. Samen in Baarn, krachtig bestuurd.

In dit coalitieakkoord maken de coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie-SGP afspraken over speerpunten en thema’s waarover verschillende politieke standpunten bestaan. Reeds genomen besluiten blijven gerespecteerd en bovenal geldt: niet alleen maar plannen, maar vooral ook daden.
Voor zover beleidsterreinen in dit coalitieakkoord niet genoemd zijn, wordt bestaand beleid gecontinueerd.

Om bestuur en uitvoering zoveel mogelijk op elkaar te laten aansluiten is bij de uitwerking van het coalitieakkoord gekozen om aan te sluiten bij de indeling en clustering van de organisatie van onze gemeente. Hierdoor is de uitvoering efficiënt en effectief.

De uitvoering van beleid in Baarn is onderverdeeld in vier onderdelen:

  1. Programma Dienstverlenend domein: vergunningverlening, handhaving, openbare orde en veiligheid, burgerzaken, WMO-loket, informatiebeheer.
  2. Programma Sociaal domein: welzijn, onderwijs, sport en volksgezondheid, individuele zorg en ondersteuning, lokaal team, kunst en cultuur.
  3. Programma Fysiek domein: ruimtelijke ontwikkeling, economie, beheer openbare ruimte, gemeentelijk vastgoed, duurzaamheid, volkshuisvesting.
  4. Programma Ondersteuning: financiën, belastingen, vastgoed, communicatie, secretariaten, juridische zaken, P&O, bestuurlijke aangelegenheden, facilitaire zaken.

Lees hier de volledige tekst van het coalitieakkoord

« Terug

Archief > 2015 > april

Geen berichten gevonden